Onze ervaring binnen de financiële sector

Bedrijven in de financiële dienstverlening zien hun traditionele markten veranderen als nieuwkomers hun intrede maken. Dit zorgt voor een complexere en competitievere omgeving..

  • De toename in het aantal website waarop financiële dienstverleners vergeleken kunnen worden zorgt ervoor dat consumenten op een snelle en goedkope manier inzage kunnen krijgen in de verschillende aanbieders. Hierbij is multi-channel communicatie van belang.
  • De bedrijven die een business model hanteren waarin de klant Central staat en “echt hun klanten kennen” zullen succesvol blijven. Het behouden van de klanten wordt immers nog belangrijker in een markt waarin het behouden van klant-vertrouwen de grootste uitdaging is.
  • De banken en verzekerbranche worden blijvend beïnvloed door nieuwe regel en wetgeving. Een duidelijk proces met de flexibiliteit om zich aan te passen aan deze veranderende regels is cruciaal.

DDC OS ondersteund al jaren de financiële sector met flexibele oplossingen. Met front-office oplossingen om de groei te ondersteunen en back-office oplossingen op de operationele kosten te verlagen helpen wij onze klanten binnen deze veranderende markt.

Onze flexibele, lange termijn aanpak betekend dat we in staat zijn geweest om customer service en royalty programma’s te ontwikkelen. Daardoor hebben wij processen geoptimaliseerd en hebben wij het ophalen van openstaande schulden door de sector heen verbeterd.